Sider

torsdag 21. oktober 2010

This is the Story of a Girl
Jenta ble født inn i familie av pastoralists på en ukjent dato. Stammen som familien tilhørte fungerer sånn at hvis et medlem av stammen dør, flytter hele gruppen seg fra området fordi det minner om den avdøde. Da jentas besteforeldre og mor døde, ble hun forflyttet fra stedene som minnet om dem.

Faren til jenta som var HIV/AIDS positiv og veldig syk tok med jenta si til en kirke og søkte hjelp hos pastoren der. Pastoren pleiet jentas far helt til han døde og begravde han på kirkegården.

Pastoren var selv syk; han led av kreft og hadde amputert bort et av beina. Han slet derfor med å forsørge jenta, som ble født HIV/AIDS positiv.

En dag hørte pastoren på radioen om et program som gir gratis hjelp til barn med HIV/AIDS og tok jenta med til programmet.

Dama som drev programmet, Gill levde selv med HIV/AIDS og jobbet med å informere andre om hvordan en kan leve med sykdommen. Hun startet med en gang den lille jenta på medisiner mot sykdommen. Den syke pastoren forsvant og jenta ble boende hos Gill. Den lille jenta hadde begynt å se på pastoren som faren sin og gråt over å ha blitt forlatt av ham.

Etter en tid ringte pastoren og ba om unnskyldningen for at han forlot barnet, men han var for syk til å ta seg av henne. Han gikk med på å komme på besøk til henne av og til.
Gill tar seg av 14 barn samtidig som hun hjelper barn med HIV/AIDS, den vesle jenta føler seg trygg hos henne og ser på henne som sin bestemor. Gill har dessverre ikke råd til å sende alle barna på skole, men Focus Ugandas barneprosjekt betaler skolepengene for den lille jenta som nå er 7 år gammel. Hun er fortsatt ikke klar over sykdommen sin.

Dette er bare en av mange historier du finner i Focus Mulago Child Project. Deres visjon er å få barn med sånne bakgrunner til å smile – og det gjør de. 

3 kommentarer:

 1. - og her renner tårene. Godt å vite at du er en av dem som får dem til å smile, Thea.

  SvarSlett
 2. Flott at du deler slike historier!

  SvarSlett
 3. Mye tragisk som skjer! Håper du klarer å holde ting litt på avstand, slik at du ikke ter alt inn over deg. Fare for nattesøvnen da, og det hjelper ingen.
  Stå på for å hjelpe der du kan!
  Tante Elin og onkel Winfried

  SvarSlett